pondělí 8. ledna 2018

Výbavička pro miminko "aneb 5 věcí , které jsou naprosto zbytečné a 5 věcí , bez kterých by to nešlo" 😊😊😊

Ahojky , čekáte miminko? Nevíte co koupit a co ne ? Pak si dejte čajík a užijte si dnešní článek ❤️, který Vám snad trochu zpříjemní a zjednoduší práci a čas❤️👍. Jak jste z názvu jistě poznali , půjde o 10 věcí , které jsou/nejsou potřeba ,  pro miminko 🙂. Tak si udělejte čajík a hurá na to 😌👍.

5 naprostých zbytečností 


1) Několik balíků plen pro nejmenší : Spousta nastávajících maminek , samozřejmě ani já nebyla výjimkou , nakupují X balení plínek , které jsou určeny pro úplně nejmenší , ale co si budeme povídat , kdo může dopředu vědět , kolik miminko bude vážit ? A jak bude velké ? Takže z vlastní zkušenosti doporučuji , pořídit jeden balík do porodnice ( většina porodnic poskytuje plenky cca 15 , na ty 3 dny ) ..... a po narození teprv dokoupit tu správnou velikost ! Věřte , že ušetříte spousty peněz .

2)Kosmetika : Samozřejmě všechno krásně voní a má dokonalé motivy , ale co si budem ..... nejlepší je  , ze začátku používat na promazávání tělíčka slunečnicový olej z lékárny 🙂👍, nehrozí tam alergická reakce 😊a je to užitečné i při masáži bolavého bříška 🙂😘.

3)Oblečení : Mám doma chlapečka a teď i měsíční holčičku , nebudu Vám lhát , že jsme mu nikdy ne nekoupili nějakou tu minikošili , nebo , že nepokukuji po ultra malých šatičkách , které jsou naprosto zbytečné 🙂🙂🙂🙂,ale ruku na srdce , jak pro miminko , tak pro nás jsou nejpraktičtější bodýčka a dupačky 🙂😍! Protože které z nás , by se v noci chtělo , zapínat 10 knoflíčků o velikosti čočky a nebo rovnat sukýnku , která se neustále kroutí a leze nahoru :).

4)Botičky : Samozřjmě není nic kouzelnějšího ,  než botičky na miminka , ale opravdu je potřeba mít 20 párů botiček(capáčků)? Nejen , že teda miminko jenom leží a většinou jen spí , tak postačí 2 páry prostě na doma pro pokochaní a ven pokud je chladněji (v zimě stejně dávám kombinézu a teplý fusak 👍).Navíc , ať chcete , nebo ne , miminko roste rychlostí kulového blesku !!😰Bohužel.
5) Hračky : V neposlední řadě tu zmíním i hračky pro úplně nejmenší , různé šidítka a tak 🙂.
Určitě je fajn něco mít , pro uklidnění nebo tak , ale stejně si s tím samo hrát nebude , takže si ušetříte čas , který jinak věnujete uklizení těchto "blbostí" , ze kterých opět neuvěřitelně rychle vyroste !

5 věcí , které zaručeně potřebovat budete ( nebo je fajn , je mít doma pro případ nouze).


1)Léky : Určitě je dobré mít doma nějaké léky na snížení horečky a tak , které dost často po očkováni nastanou . Věřte  , že není nic příjemného ani pro Vás , ani pro miminko lítat v půlnoci na pohotovost .... takže paralen,panadol nebo  cokoliv jiného .... nám pomáhal nurofen 🙂.

2)Líh: Tady není třeba moc vypisovat detaily , zkratka a dobře , je to opět líh z lékárny , který je určen na čištění pupíku , po odstranění pupeční šňůry , jde o to aby se pupíček hezky zatahnul .

3)Odsávačka : Jedna extra nepříjemná ,  avšak velice účinná je odsávačka do nosu , když  má miminko rýmu zvláště v zimním období ! Ačkoliv se to nezdá , tak rýma miminku může způsobit  opravdu nepříjemné obtíže , nespavost, zahlenění atd , proto je super mít odsávačku doma preventivně , mimochodem je jich spousty , takže si můžete vybrat , jaká Vám bude nejvíc "vyhovovat".

4)Kapičky: Říká se , že chlapečci na bolest bříška trpí mnohem víc , ale myslím si , že je jedno , zda jde o holku , nebo kluka . My maminky které plně kojíme , bohužel musíme hlídat hodně stravu , abychom nejedli nic , co by mohlo nadýmat. Samozřejmě jsou děti , kterým nevadi když maminka sní čočku s vajíčkem a i přesto ,  si tak spokojeně spinkají a jsou děti , případ mého synka , který nesnesl ani skleničku jemně perlivé vody 😱, zkrátka a dobře každý je jiný 🙂.

5) Rektální rourka + obyčejná vazelína : Tento bod spucisí s bodem čas.4 , ačkoliv to zní děsivě i já se tomu u prvního dítěte bránila , ale došlo mi , že bez toho bychom byli všichni doma nešťastní ! Je  fajn , mít doma jednu rourku, kterou v krajním případě ,  vašemu drobečkovi pomůžete od neutichající bolesti bříška .

Tak jo , snad Vám to alespoň trochu pomůže v nákupu pro miminko . Samozřejmě všechny tipy jsou z mé vlastní zkušenosti a několikrát vyzkoušené , ale každá se samozřejmě zařídí jak nejlíp umí a ví , chtěla jsem Vám jen trochu poradit a zpříjemnit každodenní radosti i starosti s miminkem a co si budem povidat i tu peněženku to ušetří 😌. Tak se mějte krásně a užívejte si přípravy. Simona

Žádné komentáře:

Okomentovat