pátek 27. října 2017

Moje těhotenství: 

Jak to zvládnout ? Co mě během tohoto období potkalo ? Jaké jsem měla obtíže ? Kolik jsem přibrala ? Co jsem používala za kosmetiku ? .... Zajímají Vás odpovědi na tyto otázky ??  Pak je tenhle článek pávě pro Vás :-) , tak si to užijte , stejně tak jako já celé těhotenství :-*.

Ahoj , zdravím vás u dalšího článku . Dneska to bude opravdu čistě ženský článek , který je hlavně pro nastávající maminky , pro ty které miminko plánují   , ale ani pánům , či nastávajícím tatínkům neuškodí když se o tom něco dozví :-* .

Rozhodla jsem se , že sepíšu článek o jednom z nejtěžších , ale taky nejkrásnějším období mého života .......... :-* . Dost často se mě hodně lidí ptá , jaké to je , když mám doma rok a půl starého chlapečka , jak to zvládám s rostoucím bříškem , kolik jsem přibrala a tak :-) , takže si to alespoň z části užijte , tak jako já celé toto období , které už se blíží ke konci :-).

Úplně na začátek bych chtěla začít nejčastěji kladenou otázkou a to je zda bylo miminko plánované :-* ? A odpověď zní ANO ......! To , že jsem těhotná , jsem zjistila opravdu hned na začátku. Samozřejmě po zobrazení 2 čárek na těhotenském testu , jsem letěla k Dr. kde mi bylo těhotenství potvrzeno a my se mohli těšit na miminko....... :-P .

 V každém případě jsme si tuto radostnou novinu nechali hodně dlouho jen pro sebe , přeci jen do určitého týdne je to riziko :-* . Nicméně , začátek těhotenství byl pro mě opravdu náročný, protože se minulost opakovala a příznaky byly stejné , jako u prvního "těhu" .... Musím říct , že jsem nezvracela , ale bohužel jsem měla nevolnost , která byla stejná jako neuvěřitelně silná kocovina , kde člověk neví co má dělat a nic nepomáhá , byla jsem hrozně unavená a celkově slabá ......... bohužel narozdíl od prvního těhu  , jsem musela vstát a dělat , že nic , protože můj malý chlapeček je objevitel a musí furt ven a někde pobíhat , blbnout a tak ..... :-) .

Co se týká mé váhy , tak tam je to o něco lepší , než v prvním těhotenství , kde jsem přibrala 24 kg. Momentálně jsem na konci skoro a mám nahoře 12 kg , tak doufám , že už to nějak výrazně  nestoupne :-P ........ Nicméně , pohybu mám až , až ...... tak snad i tohle má na tu váhu vliv . Přeci jen , zvedám několikrát denně 10 kg .... :-).

Další velmi často kladená otázka " Máš strie ? A pokud ano , co s tím děláš ? " .....
Ano strie bohužel mám , ale musím zmínit , že se mi udělaly až po porodu .... :-) . Nejčastější místa jsou boky a bříško :-p. Během druhého těhotenství jsem používala tyto dva produkty ...jako první tu mám olejíček od Saloos , nebyl špatný , ale za tu cenu ...... moc nevydrží , protože je to opravdu malá lahvička a nebo jsem uplně neschopná a davám veliké množství :-D. Každopádně to je on.

Jako druhý jsem používala a používám tento krém od BABYLOVE a ten si nemůžu vynachválit , v první řadě cena je naprosto užasná , v poměru ke kvalitě , nehledě na to , že při pravidelném používání  , sice strie nezmizí , ale jejich viditelnost je minimální.


Co se týká všech možných vyšetření , které v těhotenství musí žena podstoupit , tak jako první jsem absolvovala návštěvu zubního lékaře , která ač se nezdá být , je velmi důležitá !!!!!!
Hned po tom jsem musela na Endokrinologii , která se zabývá onemocněním štítné žlázy , kterou bohužel nemám uplně v pořádku , takže byla potřeba , aby mi jí Dr. zkontrolovala a upravila léčbu , která je vhodná pro můj stav.
Co se týká samotného těhotenství , tak jsem v prvním trimestru podstoupila screening , kde zjišťují všechny možné vývojové vady , naštěstí vše dopadlo v pořádku !!!!!!!!!  Během těhu , žena dochází každý měsíc do poradny ke svému gynekologovi , kde ji kontrolují moč , poslouchají srdíčko miminka , váží atd ...... :-*. Okolo 20 -21 tt tuším , podstupuje žena OGTT - orální glukozotoleranční test ....tzn . test kde se vyšetří , zda těhulka nemá cukrovku :) , tohle vše jsem podstoupila a vše dopadlo dobře :-P. DÍKY BOHU.
Teď jsem 34 tt a za 2 týdny což znamená ve 36 týdnu , už začnu chodit na pravidelné kontroly do porodnice , kde dělají takzvané monitory , které měří pulz miminka  a kontrakce atd. Dále  Dr. udělá vnitřní prohlídku a zhodnotí celkový stav rodičky :p.

No nic , řekla bych , že je to velice náročné období , hlavně pokud jste druhorodička a více , ale na druhou stranu je to to nejhezčí co žena může vlastně prožít.  Budu doufat a držte prosím palce aby vše dobře dopadlo , aby miminko bylo v pořádku a my na Vánoce byli všichni spolu <3.
Doufám , že to někomu pomohlo , nebo alespoň povzbudilo , že v tom nejste sami , že každou druhou trapí různé , otoky , bolesti a  podobné . Budu ráda za každý komentář , za každou radu , jak jste třeba těhotenství prožívaly vy ? Jaké jsou vaše zkušenosti ? Co vám zabralo na bolesti v zádech atd ...:-p . Budu se těšit na všechny komentáře, samozřejmě potěší like , odběr atd ....... Tak se mějte krásně všem maminkám , které to čeká ten slavný okamžik kdy přivedou na svět miminko , přeji mnoho štěstí , sil a hlavně zdraví .... <3. Tak krásný zbytek dne Simča .


2 komentáře:

  1. Hodne zdravi, Simonko, cele rodince. Diky za tip na krem na strie, rada vyzkousim :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ❤️❤️❤️❤️Nápodobně ..... a děkuji moc ......určitě vyzkoušej🙂🙂🙂🙂

    OdpovědětVymazat